Nyheter

Viser nyheter vedr. velet og på Røa generelt

Årets Ildsjel 2015 - Elin Horn Galtung

Årets Ildsjel- en hederspris til en Røa- beboer som virkelig har stått på for området!

Handelsstanden på Røa har hvert år gleden av å hedre en av områdets beboere- eller en organisasjon eller lag – som har gjort en ekstraordinær innsats for Røa.  Prisen deles hvert år ut i forbindelse med feiringen av advent og tenning av julegranen ved Røa kirke.

I år ble advent på Røa feiret lørdag 28. November. Hele dagen var det hyggelige aktiviteter i sentrumsforretningene. Fra kl. 16 var det gløgg og pepperkaker på torget, korpsmusikk ved Voksen skoles musikkorps og flott sang av Voksen skoles sangkor.

Så fikk Røa Vel, ved leder Anne Bjørnebye Vik, den store glede å dele ut Årets Ildsjel pris!

Prisen gikk til en ildsjel av de helt store, en person som hele sitt aktive politiske liv har hatt – og fremdeles har – Røa i sitt hjerte: Elin Horn Galtung!  Selve utdelingen bød på spenning og visse utfordringer- årets Ildsjel var nemlig på en velfortjent ferie  – og det svært langt vekk på en ganske annen breddegrad enn Røa. Elin ble  beæret- via telefon og mikrofon!

Elin Horn Galtung er en meget aktiv dame som aldri synes en sak er for stor eller for liten; en dame med enorm arbeidskapasitet, utrolig inkluderende og deltakende, utrolig engasjert i alt som angår Røa.  En dame som startet som medlem i Husmorlaget etter at hun og familien slo seg ned i området, men som etter hvert også ble mer politisk engasjert. I 1987 kom Elin inn for Høyre i Røa Bydelsutvalg - som det het den gangen.  Som den fødte og uredde person hun er overtok hun i 1991 som bydelsleder for Vestre Aker bydel.  Siden da er Elin blitt MOR RØA – eller som hennes politiske kollegaer har kalt henne ”Dronningen fra Vestre Aker”. Men vi synes nå hun heller fortjener tittelen ”Borgermester av Røa”- en tittel som passer utrolig godt til vår bergenske flotte Røa-politiker.

Det var ikke vanskelig å enes om at Elin fortjener Årets Ildsjel pris for 2015! Røa Vel er stolt av å kunne overrekke prisen til Elin Horn Galtung.

Etter kommunevalget i høst er nå Elin å finne i Bystyret. Som medlem av Finanskomiteen håper vi hun får stor innflytelse til et beste også for Røa.