Nyheter

Viser nyheter vedr. velet og på Røa generelt

Det nytter!!

 Røa Vel kan med litt stolthet, men mest glede, notere at 2 saker på vellets dagsorden for å gjøre Røa triveligere, er i boks.

Fortauet ved sydgående bussholdeplass og den nye boligblokken i Vækerøveien 208 har ligget uferdig og til dels ødelagt i mange år. Store vanndammer har gjort det vanskelig for folk som haster forbi. Stor trafikk forbi sprutet vann på ventende busspassasjerer. Men, nå er ny kantstein lagt. Hele fortauet bort til lyskrysset har fått ny asfalt. Regnvannet blir ikke til dammer.

Røa Vel krysser av OK for at vi har fått et triveligere fortau!

 

Nytt fortau på røa.jpg

Vi kan ikke tidfeste nøyaktig hendelsen, men i hvert fall for over 20 år siden, ble broen som går over Lysakerelven ved Kristian Auberts vei til Bærumsiden, tatt av flom. Ny bro ble bygget. Men det tok ikke lang tid før en ny flom rev ut fyllmasser, spesielt på Oslosiden av brofestet. Varselbukker og plastbånd ble satt opp av kommunen.  Men ingen reparasjon ble gjort. Slik har tilstanden vært i mange, mange år.

Saken fikk plass på Oslosiden i Aftenposten, men det hjalp ikke. Underveis er det blitt gjort mange fremstøt for å sikre broen og å gjøre fremkommeligheten tryggere. Spesielt i det siste året har Røa Vel stått på for å få kommunen i aksjon.

Endelig skjer det! Det synes nå som om vi endelig får orden på broen med et skikkelig storarbeid av kommunen.

Røa Vel krysser av for OK på vår trivselagenda (men sukker over hvor lang tid slike saker tar).

Bro reparasjon.jpg

Dugnad i Mærradalen tirsdag 12. september kl. 17

Valget er over tirsdag den 12. September- da har du tid til en hyggelig, viktig og aktiv ettermiddag og tidlig kveld! 

Møt opp på snuplassen i nordenden av Røahagan. Ta med klippesaks, hansker og passende klær- etter vær!  Bli kjent med andre ivrige turgjengere, naboer og med Røa Vel!

Røa Vel arrangerer for tredje året på rad dugnad langs Mærradalsbekken – fra enden av Røahagan og nordover mot Bogstad!. Dette er den mest brukte turveien i Mærradalen opp til Bogstad- og her gror det igjen!

I samarbeid med Oslo Elveforum, Bymiljøetaten (BYM)  og Eiendoms – og byfornyelsesetaten (EBY) har Røa Vel ”gått opp løypa”. Vi vet nå hvilke trær og kantvegetasjon EBY og BYM vil hjelpe oss til å  fjerne,  hvor vi kan rydde selv og hvordan vi skal organisere oss!

Oslo Elveforum har lenge jobbet med viktig informasjon om området, både historisk, geologisk og med plante- og dyrelivet langs bekken. 

Nå skal vi alle få ta del i dette! Kom og bli med – vi planlegger også andre overraskelser!  Ta del i aktiviteter i ditt eget nærmiljø!  Vis at du bryr deg om de flotte turveiene vi har rundt oss!

 

Beboeraksjon og møte 30. august

Vi oppfordrer Røabeboere til å delta på Beboeraksjonsmøte på Marienlyst skole 30 august kl 19:00.

Du finner mere informasjon om møtet med debattanter og politikere som vil være tilstede i vedlagte pdf dokument

Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more

Kommuneplan for Oslo mot 2040

Rådhuset har laget et utkast til en kommuneplan from mot 2040. Den legger til rette for en befolkningsvekst på 200 000.

Vi oppfordrer våre lesere og beboere til å se på planen og gi sine innspill til kommunen før høringsfristen som er satt til 30 juni 2017.

Du kan lese mer her

Frivillighetfestivalen –Lørdag 13.mai 2017- Kirkeparken Røa

Nå er det like før det braker løs på Røa! Lørdag den 13.mai kl. 11.00 åpnes den andre Frivillighetsfestivalen – den største og beste samlingen av frivilligheten i Vestre Aker!

Og gjett hvem som kommer for å åpne festivalen? Jo, selveste Oslo bys ordfører Marianne Borgen. Gå ikke glipp av timene mellom kl 11 og kl 15! Møt, snakk med, bli inspirert av og ta del i mangfoldet av aktiviteter i vår bydel - representert ved et 50-talls forskjellige aktører. I tillegg kan store og små leke seg med ballspill, badminton, kubbespill, boccia, sykkelturer, speideraktiviteter; beundre kunstverk og foto -, eller sitte stille i kirkerommet og høre på korsang, strykeorkester eller orgelmusikk. Og alt er gratis! Skulle du trenge litt påfyll av mat og drikke er kafeteria åpen både inne og ute.

Har du fått med deg at vi har verdens kuleste lotteri? Her stiller frivilligheten virkelig opp: Du kan vinne to kokker som kommer hjem til deg- med råvarer- og lager 3-retteres middag for 4! Eller en liten konsert med Voice Over- store Sølvgutter som synger spesielt for deg. Liker du brass musikk bedre vil et ensemble fra Sørkedalen Brass kunne vinnes.- eller en minikonsert med en herlig dame sangkvartett. Du bestemmer når og hvor konsertene skal holdes.  Eller hva med et ølbryggerkurs? Eller klippekort på plenklipping, eller en veldig spesiell sykkeltur?  Vi har mange andre flotte premier også! Kom, se og besøk oss på lørdag den 13. mai! Ta med familien,  venner og kjente!

 Program:

 Kl. 10.50:  Åpningstog fra Meny senteret til Røa kirke med Sørkedalen Brass i spissen

Kl. 11.00:  Høytidelig åpning av ordfører Marianne Borgen og orientering om dagen

Kl. 11.00- 15.00: Stands, kafeteria, kunst –og fotoutstillinger åpne

Kl. 11.30- 14.30: Leke- og spill aktiviteter åpne

Kl. 11.15: Konsert med Åsen Blåsen Brass band ute

Kl. 11.15: Koret Cantus Cordi og Sørkedalen Barnekor synger inne i kirken

Kl. 12.00: Vestre Aker Strykeorkester spiller i kirkerommet

Kl. 12.30: Njård Rytmisk Gynmastikk oppvisning i menighetssalen

Kl. 13.30: Njård Turngruppe oppvisning i menighetssalen

Kl. 13.30: Konsert med Voksen Kirkes kor og Røa Kirkes organist

Kl. 14.30: Kåring av vinner av fotokonkurransen og loddtrekning

Kl. 15.00: Avslutning ved Vestre Aker Bydels leder Lars Asbjørn Hanssen.

 Rett til justeringer av programmet forbeholdes

Kummuneplan for Oslo

Høringsdokument for Oslos kommuneplan 2017 er frigitt. Dette er et svært viktig dokument som alle engasjerte borgere bør kjenne til. Kommunen inviterer til folkemøte i Rådhuset 9. mai kl. 11 - 15 mai og åpent møte for oss i Bydel Vestre Aker 22. mai på Ullevål stadion - sett av tid og møt opp. Les mer her.

Årsberetning for 2016 er kommet

Vår Årsberetning for 2016 er kommet. Medlemmer med oppgitt e-post har fått denne tilsendt elektronisk.

Årsberetningen ligger nå i vanlig A5 papirformat klar for å ta med hjem på følgende steder:

Årsmelding 2016 side 1.jpg
  • Røa senter (Meny)
  • Jernia
  • Biblioteket
  • KIWI ved Røa Bad
  • Røa Seniorsenter

Medlemmer uten epost vil få Årsberetning levert i postkassen sammen med faktura for kontingent 2017

Vi håper på mange interesserte lesere om hva ditt vel gjør for et "Trivelig Røa".

Du kan hente nedlastbar utgave her

Tidligere utgaver finner du her

Brukerundersøkelse 2016

Røa Vel har i høst (2016) gjennomført en brukerundersøkelse blant medlemmer og beboere på Røa. Hensikten var å informere om det arbeidet velet driver, og be om tilbakemeldinger på det vi engasjerer oss i. Vi ba også om forslag og innspill til «nye» saker og tiltak. Denne rapporten presenterer resultatene fra undersøkelsen.

Du kan lese rapporten her (link)

Gull og Tøys på Miso Cafe 23. mars kl 19:30

Gull & Tøys består av duoen Ingvar Hovland & Steen-Vidar Larsen. De serverer Vakre Viser & Vennlig Vås. Ingvar Hovland er humorist, kåsør og tekstforfatter som blant annet har skrevet mange av de kjente tekstene til Vamp, Lars Martin Myhre og Rita Eriksen.

Steen-Vidar er sanger, gitarist, låtskriver, artist og nybakt barnebokforfatter.

 Det loves en forrykende kveld på MISO CAFE, både med flotte viser og mye humor.

Billett på forhånd 200,- på MISO CAFE eller ved inngang. Sett av kvelden allerede nå.

For en perfekt kveld med god mat og drikke før konserten kan du bestille bord på MISO CAFE.  Ring Daniel Telefon: 90 57 57 68.

Steen-Vidar Larsen til venstre og Ingvar Hovland

Steen-Vidar Larsen til venstre og Ingvar Hovland

Kunstutstilling - 3. og 4. desember i Røa IL's klubbhus

3.-4. desember kan du sikre deg flott kunst i Røa ILs klubbhus Kristian Auberts vei 20. Sammen med CA Galleri inviterer Røa IL til salgsutstilling med mange kjente kunstnere. Hovedutstiller er Jan Baker. I tillegg kan navn som Nupen, Pushwagner, Opdahl, Fjell, Waksvik m.fl.

ÅPNINGSTIDER:

LØRDAG 3. DESEMBER KL 11.00 - 18.00

SØNDAG 4. DESEMBER KL 12.00 - 18.00

Du kan lese mer her

 

En seier for Småhusplanen - det nytter å bry seg!!

Småhusplanen er et "politisk" instrument som skal ivareta et harmonisk bomiljø i byen vår. Du kan lese mer om dette på vår hjemmeside. I de senere år har vi observert at utbyggere har neglisjert planens intensjoner samtidig som Plan og bygningsetaten (PBE) har vært lempelig med å innvilge søknader om dispensasjon. Vi ser nå, etter at Småhusplanen fikk sin endelige godkjennelse for ikke mange måneder siden, at behandlingen hos PBE er strammet inn.

Saken knyttet til Lilleveien er et gledelig eksempel. Det hjelper å si ifra - naboer, Bydelen, Røa Vel og ikke minst UHF (Utvalg for Harmonisk Fortetting) har vært aktive i sine protester mot brutal fortetting med takterrasser og utenpåliggende "hønsestiger".

Hvis du i ditt nabolag ser tilsvarende forsøk på uheldig utbygging har du /dere noe å lære fra Lilleveien.

Her er brevet utbygger fikk fra PBE:

Hvis du vil lese brevet i sin helhet finner du det her

 

Folkemøte - 17. oktober kl 19 i Røa Menighetssal

Nye Røa Torg  - et moderne Røa Sentrum:
Bør andre deler av Røa Sentrum også forbedres?

Møt opp i Menighetssalen, Røa Kirke Mandag 17.oktober kl. 19.00

Les i Akersposen.no om møtet som trakk rundt 120 til dette interessante møte

Røa Sentrum står foran en omfattende ombygging etter at ny reguleringsplan for området på og rundt Røa Torg ble vedtatt i desember 2015.  Allerede i april 2017 kommer maskinene som skal rive gammel bebyggelse rundt Røa Torg og Samfunnshus Vest. Området vil i en lang periode blir preget av anleggsarbeider og høye gjerder. Men, du verden så forandret området vil bli! Nye flotte bygninger – og et splitter nytt torg med et virkelig innbydende miljø vil møte oss ved årsskifte 2019/2020. 

Kom på møte mandag den 17. oktober kl. 19 i Menighetssalen til Røa Kirke og hør Jarle Johansen, sjefen for utbyggingen, fortelle og vise foreløpige illustrasjoner!

Du kan lese om reguleringen her på Røa Vels hjemmeside.

Midt i Røa Sentrum får vi altså en ny samlingsplass og mange nye butikker –men hva med resten av Røa Sentrum? Er det  på tide med en aksjon for å gi resten av Røa Sentrum en ansiktsløftning? Ønsker vi ikke et Røa Sentrum som kan fremstå mer estetisk, helhetlig og attraktivt for alle?

Røa Vel har tatt initiativet til et prosjekt for forskjønnelse av Røa Sentrum.

Vi er i startgropen og trenger å få både eiendomsbesittere, handelsstanden og vanlige borgere med på ideen.  Røa Vel legger frem tanker om et slikt prosjekt på møtet. Vi ønsker innspill,  forslag til tiltak som er praktisk gjennomførbare. 
Kom og fremfør dine meninger og gi innspill!

Tid: Mandag 17. Oktober kl 19.00 til 21.00
Sted: Menighetssalen i Røa kirke, Nordengveien 9


Velkommen!

Styret i Røa Vel

Du kan laste opp en pdf fil her.

Brukerundersøkelse - Røa Vel

Røa Vel gjennomfører i høst en beboerundersøkelse for alle som bor på Røa. 

Røa Vel ønsker svar og meninger - hva opptar dere? Hva driver dere med i hverdagen? Og hva gjør dere sammen i nabolag og fellesskap?

Svar på brukerundersøkelsen (det tar ca. 5 minutter) og gi oss i Røa Vel et bedre arbeidsgrunnlag for å gjøre Røa til et enda bedre nærmiljø og nabolag. 

Du får tilgang til undersøkelsen ved å klikke på linken nedenfor.
Resultatene vil foreligge i løpet av november/desember.

Vi håper dere vil hjelpe oss i vårt arbeide. Vi gjør oppmerksom på at flere personer i samme husstand gjerne kan besvare undersøkelsen.  

For Røa Vel,
Arne Rolland
Styremedlem

https://response.questback.com/ravel/brukerunderskelse2016