Nyheter

Viser nyheter vedr. velet og på Røa generelt

Folkemøte - 17. oktober kl 19 i Røa Menighetssal

Nye Røa Torg  - et moderne Røa Sentrum:
Bør andre deler av Røa Sentrum også forbedres?

Møt opp i Menighetssalen, Røa Kirke Mandag 17.oktober kl. 19.00

Les i Akersposen.no om møtet som trakk rundt 120 til dette interessante møte

Røa Sentrum står foran en omfattende ombygging etter at ny reguleringsplan for området på og rundt Røa Torg ble vedtatt i desember 2015.  Allerede i april 2017 kommer maskinene som skal rive gammel bebyggelse rundt Røa Torg og Samfunnshus Vest. Området vil i en lang periode blir preget av anleggsarbeider og høye gjerder. Men, du verden så forandret området vil bli! Nye flotte bygninger – og et splitter nytt torg med et virkelig innbydende miljø vil møte oss ved årsskifte 2019/2020. 

Kom på møte mandag den 17. oktober kl. 19 i Menighetssalen til Røa Kirke og hør Jarle Johansen, sjefen for utbyggingen, fortelle og vise foreløpige illustrasjoner!

Du kan lese om reguleringen her på Røa Vels hjemmeside.

Midt i Røa Sentrum får vi altså en ny samlingsplass og mange nye butikker –men hva med resten av Røa Sentrum? Er det  på tide med en aksjon for å gi resten av Røa Sentrum en ansiktsløftning? Ønsker vi ikke et Røa Sentrum som kan fremstå mer estetisk, helhetlig og attraktivt for alle?

Røa Vel har tatt initiativet til et prosjekt for forskjønnelse av Røa Sentrum.

Vi er i startgropen og trenger å få både eiendomsbesittere, handelsstanden og vanlige borgere med på ideen.  Røa Vel legger frem tanker om et slikt prosjekt på møtet. Vi ønsker innspill,  forslag til tiltak som er praktisk gjennomførbare. 
Kom og fremfør dine meninger og gi innspill!

Tid: Mandag 17. Oktober kl 19.00 til 21.00
Sted: Menighetssalen i Røa kirke, Nordengveien 9


Velkommen!

Styret i Røa Vel

Du kan laste opp en pdf fil her.

Brukerundersøkelse - Røa Vel

Røa Vel gjennomfører i høst en beboerundersøkelse for alle som bor på Røa. 

Røa Vel ønsker svar og meninger - hva opptar dere? Hva driver dere med i hverdagen? Og hva gjør dere sammen i nabolag og fellesskap?

Svar på brukerundersøkelsen (det tar ca. 5 minutter) og gi oss i Røa Vel et bedre arbeidsgrunnlag for å gjøre Røa til et enda bedre nærmiljø og nabolag. 

Du får tilgang til undersøkelsen ved å klikke på linken nedenfor.
Resultatene vil foreligge i løpet av november/desember.

Vi håper dere vil hjelpe oss i vårt arbeide. Vi gjør oppmerksom på at flere personer i samme husstand gjerne kan besvare undersøkelsen.  

For Røa Vel,
Arne Rolland
Styremedlem

https://response.questback.com/ravel/brukerunderskelse2016

Fiberkabel på vei inn i vårt distrikt

Vikenfiber AS er i gang med utlegging av fiber i våre gater på Røa. Fiber graves ned og blir praktisk talt usynlig. Kan dette være starten på opprydding av det primitive villnis av kabler og stolper som vi opplever nå? Vær med på en riktig og solidarisk utvikling ved å si ja til fiber hos deg.

Utbyggingen har startet i Gravdalsveien ( se bilde) og Sørsletta

Kabelkaos i luften og tilhørende stolpejungel (se bilde nedenfor til høyre) er ikke noe vi ikke lenger vi ønsker oss på Røa. Vær med på utbyggingen av bakkebasert fiber!

Sykkeltrase Røa Kirke til Peder Ankers Plass

Det har over lengre tid pågått en intens debatt om sykkeltrassen mellom Røa Kirke og Peder Ankers Plass. Beboere langs Sørkedalsveien, Røa Vel og Bydel Vestre Aker har foreslått hovedtraseen lagt til Mærradalen.

Byutviklingskomiteen var på befaring våren 2016. Den samme komite legger opp til en kompromissløsning med en prøveperiode på 2 år. Se rapport her

Saken ble lagt  frem for Bystyret 22. juni med denne innstilling.

Du kan følge saken (201/16) og beslutninger i Bystyret her - link

Vårfestival for Frivilligheten - på Røa 30. april kl. 11 - 15

Følg denne linken og du vil du finne mange bilder og beskrivelse fra selve dagen.

Frivilligheten på Røa i samarbeide med handelsstanden arrangerer "Vårfestival" på Røa 30. april. Torget fylles opp med stands og opptreden fra de mange aktører (se listen nedenfor), Samfunnshuset stiller med åpent hus og vi vil ha musikk og konsert inne og ute.

Bestemor og Bestefar - ta med barn og barnebarn på besøk til Seniorsenteret og kos dere med noe å drikke og en kake . Senteret holder åpent  lørdag 30. april.

Last ned vår flyer som viser program og snakker om frivilligheten på Røa

Under vil du finne foreningene som vil være tilstede med sine stands og opptreden. I tillegg vil handelsstanden være aktive med spennende demonstrasjoner og tilbud - el-sykkel mm.

Blindern og Vinderen Sanitetsforening
Biblioteket: Kunstprosjekt for barn med Sara Tanderø og film kl.12:00 *
Heming Orientering sammen med Bydelen og Stolpejakten
Historielagene Vindern, Røa og Sørkedalen
Lions Club Røa - har også sin tulipanaksjon
Lokale kunstnere vil stille ut sine verker
Lysakervassdragets venner
Nasjonalforeningen for Folkehelse/Vindern Helselag
Naturvernforbundet i Oslo Vest
Njård Sportsklubb - rytmisk gymnatikk og tennis
Oslo Elveforum
Oslo Fekteklubb - oppvisning og prøve for deg
Oslo Røde Kors Vestre & Hjelpekorpset - demonstrerer
Oslo Skiskytterlag sammen med Try - her blir det konkuyrranse med lasergevær
Røa Hagelag
Røa IL med Dynamite Girls. innebandy, konkurranser

Røarevyen 2016
Røa KFUK-KUFM
Røa og Voksen Kirke
Røa Pensjonistforening
Røa Revy-og TeaterSkap
Røa Vel
Røarevyen 2016
Skolehagen ved Huseby Skole
Sørkedalen Barnekor*
Sørkedalen Brass*
Vestre Aker Badmington - prøv å serve du da - konkurranse
Vestre Aker Bydel med:

    Seniorsenteret, - senteret i 3 etg i Menybygget er åpent på lørdag
    Stolpejakten og
    Piloten Arena
Vestre Aker Frivillighetssentral
Vestre Aker Strykeorkester - konsert i storsalen i Samfunnshuset*
ÅsenBlåsen voksenkorps*
Aktører merket med * vil opptre med konsert på trappen til Samfunnshuset eller i storsalen i 2. etasje i Samfunnshuset.
Nedenfor vil du se programmet og teltene på torget.
Festivalen åpnes ved leder for Bydelsutvalget for Vestre Aker Lars Asbjørn Hanssen sammen med leder for Røa Vel Anne Bjørnebye Vik.
Vår ordfører Marianne Borgen vil være med oss ved avslutningen kl. 14:30 - 15:00.

Røa Vels Årsrapport for 2015 er klar

Årsrapporten for 2015 er klar. Du kan lese den her under denne link.

Den vil bli levert ut til alle medlemmer og husstander for øvrig etter påske. Vi minner om kontingenten og giro som ligger ved utdelingen.

Vi ønsker deg god Påske og god lesing.

Akersposten.no på lufta

Dette har vi ventet på! Akersposten er igjen et talerør for oss på Røa. Vi ønsker dem hjertelig velkommen.

Legg Akersposten.no inn som din åpningsside på din nettleser. Følg med og si din mening!


Våre flotte skigutter - gratulerer

Martin Johnsrud Sundby tok seier i Holmenkollens 50km i dag - en sterk prestasjon. Oddvar Brå sier - "han er som en maskin".

Jarl Magnus Riiber, vår 18 år gamle kombinertløper, gikk også til en overbevisende sier i kombinert etter fantastisk hopping. Vi kan vi vente mye av Magnus i årene fremover.

Vi i Røa distriktet er spesielt stolte av dere!


Årets Ildsjel 2015 - Elin Horn Galtung

Årets Ildsjel- en hederspris til en Røa- beboer som virkelig har stått på for området!

Handelsstanden på Røa har hvert år gleden av å hedre en av områdets beboere- eller en organisasjon eller lag – som har gjort en ekstraordinær innsats for Røa.  Prisen deles hvert år ut i forbindelse med feiringen av advent og tenning av julegranen ved Røa kirke.

I år ble advent på Røa feiret lørdag 28. November. Hele dagen var det hyggelige aktiviteter i sentrumsforretningene. Fra kl. 16 var det gløgg og pepperkaker på torget, korpsmusikk ved Voksen skoles musikkorps og flott sang av Voksen skoles sangkor.

Så fikk Røa Vel, ved leder Anne Bjørnebye Vik, den store glede å dele ut Årets Ildsjel pris!

Prisen gikk til en ildsjel av de helt store, en person som hele sitt aktive politiske liv har hatt – og fremdeles har – Røa i sitt hjerte: Elin Horn Galtung!  Selve utdelingen bød på spenning og visse utfordringer- årets Ildsjel var nemlig på en velfortjent ferie  – og det svært langt vekk på en ganske annen breddegrad enn Røa. Elin ble  beæret- via telefon og mikrofon!

Elin Horn Galtung er en meget aktiv dame som aldri synes en sak er for stor eller for liten; en dame med enorm arbeidskapasitet, utrolig inkluderende og deltakende, utrolig engasjert i alt som angår Røa.  En dame som startet som medlem i Husmorlaget etter at hun og familien slo seg ned i området, men som etter hvert også ble mer politisk engasjert. I 1987 kom Elin inn for Høyre i Røa Bydelsutvalg - som det het den gangen.  Som den fødte og uredde person hun er overtok hun i 1991 som bydelsleder for Vestre Aker bydel.  Siden da er Elin blitt MOR RØA – eller som hennes politiske kollegaer har kalt henne ”Dronningen fra Vestre Aker”. Men vi synes nå hun heller fortjener tittelen ”Borgermester av Røa”- en tittel som passer utrolig godt til vår bergenske flotte Røa-politiker.

Det var ikke vanskelig å enes om at Elin fortjener Årets Ildsjel pris for 2015! Røa Vel er stolt av å kunne overrekke prisen til Elin Horn Galtung.

Etter kommunevalget i høst er nå Elin å finne i Bystyret. Som medlem av Finanskomiteen håper vi hun får stor innflytelse til et beste også for Røa.

 

 

 

Jubileumsboken er kommet!!

Jubileumsboken i anledning vårt 100 års jubileum i 2014 er kommet i bokhandelen. Løp og kjøp i Røa Bok og leker, Vækerøveien 195C (ved torget). En perfekt gave til familie, venner og nabo.

Boken på 255 sider er rikt illustrert med mange flotte bilder. Pris kr 300.

Asylmottak på Voksenjordene??!


Aftenposten 17. desember

Osloby har tidligere skrevet at UDI har planer om å bosette inntil tusen asylsøkere midt mellom villaene på Montebello.

Saken har skapt sterke reaksjoner i lokalmiljøet, og onsdag kveld (16. desember) inviterte bydel Ullern til folkemøte om situasjonen.

Til stede på møtet på Ullern videregående skole er inkluderingsbyråd Geir Lippestad, representanter for bydelen, UDI og det planlagte driftsselskapet Hero.

- Vi betrakter dette som en invasjon

Mellom 200 og 250 naboer var møtt opp, og i den nesten fullsatte salen var reaksjonene delte etter at UDI, Hero, Bydel Ullern og Oslo kommune hadde orientert.

Mens nærmeste nabo åpnet med å ønske mottaket hjertelig velkommen, var en rekke andre oppmøtte svært kritiske til planene.

- Det er en altfor stor konsentrasjon av mennesker på et lite område. Og det er helt åpent, uten gjerder eller noen ting. Jeg kan ikke se hvordan man skal kunne få dette til å gå skikkelig for seg, sa nabo Johan Fredrik Ziesler om de 750 planlagte plassene.

Rolf Ohman - oppfordret til å redusere antallet plasser kraftig.

- Om det blir vedtatt, som jeg håper det ikke blir, håper jeg i hvert fall man begrenser antallet til et rimelig antall. Det kan til noe som har en noenlunde folkelig skjær over seg, og ikke dette som vi betrakter som en invasjon, sa Ziesler.

Lippestad uttalte at han langt på vei er enig i at tallet 750 er et høyt tall.

- Vi står i en tøff kamp med regjeringen som ønsker langt flere i mottak i byene. Situasjonen er at Oslo kommune tar ansvaret for de oppgavene regjeringen pålegger oss. Foreløpig er det snakk om totalt 3000 plasser, sa han.

- Jeg er redd

Andre naboer var skeptiske til bruken og slitasje av nærområdet, sikkerhet, samt dimensjonen på mottaket.

- Jeg har forståelse for at vi må ta vår del av dugnaden. Men jeg vil gi uttrykk for at jeg er redd. Jeg ser for meg at det står hundre fremmede menn på t-banestasjonen og skal til byen. Jeg frykter unge menn, vandrende dynamittgubber, som går rundt. Jeg frykter at jeg ikke tør gå til Montebello stasjon lenger, sa nabo Bodil Wiel-Larsen.

Til Aftenposten presiserte hun at det er stor forskjell på om det kommer enslige menn eller familier til mottaket.

- Jeg er ikke skeptisk til et mottak som nabo, men mener antallet bør halveres. Det blir altfor mange på et sted. De fleste oppmøtte var enige om at tallet var altfor høyt.

UDIs Eirik Eide svarte henne med at han tror frykten og usikkerheten vil bli mindre etter hvert.

- Jeg skjønner at du er redd, og det er en redsel vi må ta på alvor. Over 30 000 beboere bor på mottak i dag, de fleste i et nærmiljø, og etter hvert tror jeg usikkerhet og frykt vil bli mindre. Jeg kan garantere at UDI og Hero vil gjøre alt vi kan for å trygge sikkerheten, sa Eide. og la til at han også forstår at mange reagerer på størrelsen.

- Men vi er på desperat jakt for å få folk ut av blant annet hoteller og campingplasser.

Maksimalt to år

Byråd Geir Lippestad opplyste på møtet at kommunen ikke har vært involvert i planene for Montebello.

- Kommunen har vært fremoverlent og tilbudt tomter, men ingen av dem er pr. nå aktuelle for UDI, sa Lippestad.

- Det er fortsatt stort behov for mottaksplasser i landet. Vi er nødt til å etablere mottak fordi vi ikke har klart å etablere nok mottak det siste halvåret, sa Eide i Utlendingsdirektoratet (UDI).

Han opplyste at de og Hero ønsker en løsning raskt for å kunne ta i bruk Statnetts gamle lokaler som midlertidig mottak.

I første omgang gjelder planene for ett år, og maksimalt to. På lengre sikt eksisterer det planer for lokalet som ikke er forenelig med mottaksdrift.

Ikke tatt endelig avgjørelse

Dimensjonene er altså planlagt til å være 750 mottaksplasser, og mellom 40 og 60 årsverk. Ifølge HERO kan det bli aktuelt å sette opp gjerder, blant annet for beboernes egen sikkerhet.

HERO kan foreløpig ikke svare på hva slags type mottak det som er planlagt, men opplyste at det er et midlertidig mottak.

- Det vil bemanningsmessig være å regne som et transittmottak, opplyste HERO.

Lederen for bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, understreket at det ikke er tatt en endelig avgjørelse i saken.

- Vi forutsetter en åpen dialog med Rådhuset og UDI rundt planene om akuttmottak for asylsøkere. Lokalbefolkningen må gis løpende informasjon og involveringen av nærmiljøet må være god, sa lederen for bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen.

Naboene har fått en frist til 25. desember på å komme med innsigelser til en eventuell etablering.


Gode nyheter - Aftenposten 11. desember


28 november 2015

Byrådet i Oslo ved Geir Lippestad ønsker seg et asylmottak, kanskje for 3000 asylsøkere, på Voksenjordene ved Voksen skole. Ønsket er å bygge ferdig før jul uten å følge vanlige byggeprosesser?!!

Kopi av Aftenpostens artikkel fra onsdag denne uke finnes nedenfor.

Hvis du har synspunkter på denne saken kan du bidra ved knappen  "Comment" nederst på siden.

Her er teksten i artikkel over:

OSLOBY

Byrådet ønsker asylmottak på Voksenjordet i Vestre Aker. Flere tomter blir vurdert over hele byen. UDI ønsker å bygge mottak før jul. Det bekrefter byråd Geir Lippestad (Ap) overfor Aftenposten.

Oslo er bedt av UDI om å ta imot 3000 asylsøkere, i utgangspunktet med ett stort mottak. Byrådet ønsker å løse dette ved å bygge tre eller fire «modullandsbyer» spredt rundt i byen. De har ikke ønsket å si hvor disse mottakene skal ligge, og har tidligere vist til at en beslutning om dette ikke er tatt.

Etter det Aftenposten kjenner til, ble representanter for bydelene Vestre Aker, Nordstrand, Søndre Nordstrand og Nordre Aker på kort varsel innkalt til et møte på Rådhuset for knapt to uker siden.

Der møtte de blant annet byråd Geir Lippestad (Ap) som fortalte dem at Plan- og bygningsetaten har funnet tre tomter i deres bydeler hvor det skal vurderes å bygge mottak. Den ene tomten ligger på grensen mellom Nordstrand og Søndre Nordstrand.

Velger ikke å gå ut i mediene

Byrådet har bestemt at de ikke skal gå ut i mediene så lenge UDI vurderer tomtene. Bydelene skal heller ikke ha fått mulighet til å påvirke. Kilder peker på at årsaken er at byrådet ikke ønsker debatt om saken for å få den raskt gjennom. UDI har vært på befaring på de tre tomtene som var plukket ut, men vil trolig forkaste to av dem.

Det skal være en tomt på Voksenjordet i bydel Vestre Aker som kommunen mener er mest aktuell, etter det kommunen selv vurderer internt. Men det vil bli opp til UDI.

Aftenposten vet også at minst en av bydelene har satt av penger til å ta imot flyktninger i sitt budsjettforslag, som legges frem innen kort tid.

Ingen av lederne for bydelsutvalgene ønsker å kommentere saken overfor Aftenposten.

Leter etter flere tomter

Byråd Geir Lippestad (Ap) i byrådsavdeling for næring og eierskap bekrefter overfor Aftenposten at tomten på Voksenjordet er en av flere tomter som er aktuelle, men understreker gjentatte ganger at det fremdeles ikke er tatt noen beslutning om hvor mottakene skal ligge.

- Vi har foreslått langt flere tomter enn de tre, sier Lippestad.

Byråden understreker også at de heller ønsker å foreslå tomter for UDI for å kunne ha en hånd på rattet, fremfor at UDI selv bestemmer hvor mottakene skal ligge. Kommunen leter nå etter tomter i flere bydeler enn de som var på møtet.

- Stemmer det at dere ikke har gått ut med informasjon om dette fordi dere ikke ønsker bråk rundt mottakene før det er besluttet hvor de skal ligge?

- Nei, overhodet ikke. Vi er veldig opptatt av å informere og har mer åpenhet rundt dette enn det som er vanlig. Bydeler er informert før det er avklart om det er aktuelt, og det er flere av tomtene som har vist seg ikke å være aktuelle, sier Lippestad.

Han lover at bydelene og befolkningen vil bli informert fortløpende når det er funnet en passende tomt.

- Men før vi går ut og forteller om planene, må det være et område som egner seg og hvor man er blitt enige om at det passer for et mottak. Der er vi ikke ennå.

Befolkningen vil få liten mulighet til å påvirke plassering

- Hvilke muligheter vil bydeler og befolkningen få til å påvirke plasseringen når det er funnet en passende tomt?

- Vi har selvfølgelig dialog med bydelene, og har en god åpenhet rundt dette ved å snakke med bydelene lenge før det er aktuelt. Men man bør også vite at det er svært korte tidsfrister vi jobber etter. UDI har ønske om å bygge mottak før jul fordi folk står uten tak over hodet. Dette er ikke en vanlig byggeprosess, det må gå raskt, sier Lippestad.

- Vi vil ha dialog med bydelene, men hvis vi finner en tomt som egner seg, og det er ikke mange av dem i Oslo, ønsker Oslo kommune å tilby tomten til UDI. Vi må ta vår del av ansvaret.

OLAV EGGESVIK


Bogstad badeplass med nye brygger

Bymiljøetaten har lagt ut to flunkende nye betongbrygger på Bogsadvannet. Dette som erstatning for de gamle trebrygger som var blitt svært slitne. Vi gleder oss allerede til badesessongen

Folkemøte vedr. Mærradalsbekken 27. august kl 18:30 i Hovester Skoles Aula

Her kan du lese litt om bakgrunn for prosjektet (link)

Her er link til spøreundersøkelsen som vi ber deg som Røabeboer besvare (link)

Nedenfor vil du finne teknisk rapport fra Norconsult med vedlegg. Du vil også finne presentasjonene fra selve møtet.

 

Her kan du laste ned rapporten fra Norconsult (link)

Vedlegg 2

Vedlegg 3

Vedlegg 4

Vedlegg 5

Tegningsliste

000
001
002
003
004
005
006
007
LA1020
LA1030
LA0021
LA0022
LA0031
LA0032
LA0033

Her er et kort referat fra møtet.  (link)

Innlegg fra Vann- og avløpsetaten - pdf (link)
Innlegg fra Norconsult - pdf (link)
Meningsmåling - pdf (link)